Gårdsbesøk

Har dere lyst å komme på gårdsbesøk? 


Vi tilbyr omvisning til både små og litt større grupper. Vi tar dere med på en runde rundt om på gården, forteller om gårdshistorien, som går langt tilbake, for her har det vært bosetning i flere tusen år. Generasjonene før oss har vært flinke til å ta vare på gamle bruksgjennstander og vi har vårt eget lille gårdsmuseum, som vi kun viser fram når vi har grupper på besøk. Kulturarv og kulturlandskap er noe som opptar oss, og vi ønsker å ta vare på det våre forfedre bygde opp, det er jo så spennende å se landskapet med et historisk blikk! 


Vi gir dere også en innsikt i dagens gårdsdrift, for øyeblikket holder vi på å restaurer markene etter regenerative metoder, altså uten pløying, gift og kunstgjødsel.  Vi har nå fått oss en liten saueflokk av en gammel bevaringsverdig rase som kalles Grå Trøndersau.


Vi har en urtehage og kjøkkenhage, hvor vi dyrker etter no-digg metoden. begge hagene er åpen for gjester, og det meste har navneskilt så dere kan se hva som vokser. Vi har omtrent 30 forskjellige grønnsaker og masse blomster og urter så det er bare sååå vakkert på sensommeren! 


Anbefaler å ta gårdsbesøket på dagtid,  for det kan fort bli kjølig når sola forsvinner bak fjella i 19-tiden. Da er det godt å gå inn i Tullistaua og kose seg med mat og drikke, og kanskje også et musikalsk innslag ved Svein Gunnar Rydjord? 

 

Tullistaua, som er det gamle tømmerhuset på gården så det er begrenset hvor store grupper vi kan ha, men opp til 14 personer går greit om dere kan sitte litt trangt. 

Vi serverer kaffe, te, hjemmelaget saft og biteti, for eks. vaffel, svele eller bakverk. I Tullistaua har også jeg (Birgitte) mitt verksted og utsalg. Jeg er tradisjonshåndverker innenfor treverk, sølv og nylig også spinning av ull! Vi må jo kunne bruke all den fine ulla sauene gir oss. Jeg er opprinnelig utdannet gullsmed, men jobber også mye i tre, lager trefigurer, bruksgjenstander, turbestikk, smykker og jeg holder på med en treskjæringsteknikk som kalles karveskurd. Mine produkter er for salg og er utstilt i Tullistaua. 


Så hvis dere ønsker å delta på en workshop så er det bare å gå opp i menyen og klikke på Birgitte BZ for å se hva jeg kan tilby. 


Det er ikke tilrettelagt for handikapede her hos oss, det er bratte bakker,  ingen fast veidekke, gammelt hus med høye dørterskler, og utedo! Slik er det bare, vi driver gård, og er ingen ofisiell besøksgård. Men for dere som er interessert i å besøke en EKTE gård, så er dette midt i blinken. 


Vi har laget gjesteparkering i fjor, hvor det er plass til 8 - 10 biler, innjøring via naboen i øst, ved postkassene! 

Ha med varme klær og godt fottøy, hvis du vil går rundt på tunet, for her er det mest plen og få gruslagte stier.

Adressen vår er Skarvegen 306, på Bø i Måndalen, i Romsdal.


Prisen vil variere etter varighet, innhold og antall deltakere. 

Men et eksempel: to og en halv timers omvisning med kaffe og vaffel i Tullistaua, for minimum 10 personer koster 250,- per person.

(Minstepris er 2500,- ved mindre grupper)

Vi kan ordne alternativ kaffemat for allergikere/ veganere mot en liten tillegg i prisen.

musikalsk innslag med Svein Gunnar Rydjord, 1200,- ( 20  minutt)


Omvisningen kan også i sin helhet gjøres på engelsk for utenlandske grupper
Ta kontakt med Birgitte for å få skreddersydd et gårdsbesøk som passer din gruppe.

Tlf: 975 40 697, eller via sosiale medier og mail: johansgarda@gmail.com