Birgitte BZ. Tradisjonshåndverker

Birgitte Bø Zijlstra

Tradisjonshåndverker

Birgitte er født på Johansgarden og har alltid hatt et ønske om å kunne bosette seg på gården, men hun skulle bli 49 år før hun endelig tok steget, sammen med sin samboer, hund, katter og høner.


hun har alltid vært en kreativ og nevenyttig person, og utdannet seg til gullsmed ved MTS Vakschool Schoonhoven, i Nederland. Som dere kanskje allerede har skjønt ut i fra navnet, så har Birgitte også røtter i Nederland, hvor hennes mor var i fra, og de bodde der fra Birgitte var 11 år. 10  år senere dro hun tilbake til Norge som gullsmedlærling og har siden blitt her. Først 7 år i Fredrikstad, og så tilbake til vakre Romsdalen. 


Birgitte har i lang tid jobbet med treverk ved siden av å lage smykker i sølv og gull, men det er tøfty å leve av å lage smykker, og ensomt! så i 2007 havnet ho i "olja" som så mange andre Romsdalinger, og jobbet i 10 år på Ormen Lange anlegget på Aukra. Med en fin turnusordning ble det nok med tid til fjellturer, hagearbeid, og egentlig også gullsmedarbeid, men Birgitte var gått lei, og ville egentlig gå nye veier. Men det er ikke så lett når kundene fortsatt ringer og bestiller smykker og man ikke greier å si nei. 

Løsningen kom innenifra: Birgitte fikk Frozen shoulder, og var helt nødt til å slutte som gullsmed. Og når hun endelig ble frisk igjen, så kom nedturen for oljebransjen og hun ble arbeidsledig i 2018. Den perfekte muligheten til å starte med noe nytt! 

Hennes far hadde nå også flyttet på Helsehuset og alt lå til rette for å flytte tilbake til barndomshjemmet på Johansgarden i Måndalen, og starte for seg selv igjen! Og denne gangen vil hun jobbe med treverk og karveskurd, et levende og naturlig material, kortreist fra egen gård, helt i tråd med de bærekraftige prinsippene Birgitte ønsker å leve etter. Her har hun også fått seg stor plass å boltre seg på når det gjelder hennes hageinteresse, og hvor hun også får brukt mye av sin kreativitet. 


Tullistaua

Adventstiden 2019 åpnet Birgitte og Svein Gunnar dørene til Tullistaua, det eldste og mest sjarmerende huset på gården for publikum. Her var det gårdsbutikk med birgittes håndverksprodukt,et lite treverksted,  gårdscafé med kaffe og vaffel, konsert, eventyrstund for barna, og akedag ute i bakkene nedom tunet. En utrolig fin førjulsstund. Hva skjer nå?

Så er vi her da, i vår nye Covid-19 virkelighet! Vi er jo for såvidt heldige som ennå er i startfasen og lett kan omstille oss! Så nå holder vi på å lage en stor terasse utenfor Tullistaua, så dere som besøker oss fortsatt kan få kjøpe kaffe og vaffel og sette dere ned ute, på finværsdager. Vi er velsignet med et stort gårdstun med flere koselige sitteplasser så det blir ingen problem å holde avstand. Vi satser på å ha åpent noen dager i uka fra Juli av, og under Fjellfestivalen, 5 - 12 juli, har vi forskjellige arrangement,  med påmelding hos: Fjellfestivalen


Spikkekurs: lag ditt eget turbestikk.

Birgitte kommer til å holde to bestikk- spikkekurs under Fjellfestivalen, den 7 og 9 Juli. 

Deltakerene får låne verktøy og vi sitter ute og jobber. Det er kun 5 deltakere per kurs, og dere får jobbe i deres eget tempo. Det er ikke sikkert dere blir ferdige i løpet av et 4 timers kurs, men målet er heller ikke å bli fortest mulig ferdig, men å lære seg et nytt håndverk, oppleve gleden av å skape noe, og få oppleve den deilige flyt-følelsen man får når du sitter og spikker. Det er den perfekte aktiviteten om du trenger litt egentid. Varighet 4 timer, pris 550,-

For påmelding klikk her: Lag ditt eget turbestikk


Spikkekurs: lag tresmykker og figurer. 

Birgittes  smykke-spikkekurs har vært kjempepopulære før i tiden, og er perfekt for deg som elsker småpirk! Dette kurset kan gjøres både ute og inne, men noen endringer må til.  Bruk av pussepapir må  gjøres utendørs, dette er fordi støvet lett irritererer slimhinnene og du vil begynne å nyse. Maks 5 deltakere.  Pris 550,- pr pers. minimum 3 påmeldte, varighet 4 timer. Er dere en liten vennegjeng som ønsker et slikt kurs så er det bare å ta kontakt med Birgitte: Mail: johansgarda@gmail.com eller på tlf: 975 40 697. Kontakt via sosiale medier går også fint! 


Handle i Tullistaua, Birgittes verkstedutsalg. 

Om du ønsker å handle noe i fra Birgittes verkstedutsalg i Tullistaua, så er det fullt mulig! Det er bare å booke en avtale :)  Via sosiale medier eller sms: 975 40 697.  

Hun kan også sende varer med Posten til deg. 


Copyright © All Rights Reserved